Lazer Epilasyon

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve sağlıklı yolu Lazer Epilasyon yöntemidir.

İstenmeyen tüyler çoğu kişi için önemli bir sıkıntı nedenidir; ağda, sir vb. geçici çözümlerin denenmesinden en geç bir ay sonra yeniden çıkarlar.

Lazer epilasyon işleminde, cilt üzerine uygulanan lazer ışığı seçici şekilde kıl kökünde yoğunlaşarak ısı oluşturur ve çevre dokuya zarar vermeden, yalnızca kıl kökünü yok eder. Böylece, birbirini izleyen seanslar sonunda uygulama bölgesi tüylerden arındırılmış olur.

İstenmeyen tüylerin bölgeleri cinsiyete göre değişiklik gösterir. Kadınlarda bacaklar, karın bölgesi, yüz ve kollar; erkeklerde sırt, göğüs, ense, yüz ve kaşlar bu bölgelerin en çok önemsenenleri olarak sayılabilir.

Cinsiyetten bağımsız şekilde, farklı nedenlerle tüylenme oluşabilir. Kişide hormonal bir sorun olup olmadığı tıbbi tetkikler ile araştırılır. Hormonal bozukluk saptanmış ise medikal tedavi ve epilasyon birlikte uygulanır. Bazen herhangi bir sorun saptanamayıp tümüyle yapısal ya da genetik nedenlerle kişide aşırı tüylenme sorunu yaşanabilir, bu durumlarda yalnız epilasyon yapılır.

Hem etkisi hem de güvenilirliği yüksek olan epilasyon işleminin yapılmasında lazer teknolojisi ve tıp birlikteliği ön plana çıkar. Tıpta yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir kullanılan lazerler, günümüzde göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneklerinin başında gelmektedir. FDA onaylı bu cihazlar ABD’den İngiltere’ye, Hollanda’dan Avustralya’ya kadar birçok gelişmiş ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimlere ve Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Hamile bayanlar dışında herkes Lazer Epilasyon yaptırabilir.

Tüy rengi ve cilt tipi, lazer epilasyonun başarılı sonuçlanması için önemli unsurlardır. Açık tenli ve koyu renk tüylere sahip kişilerde sonuca ulaşmak daha kolay olmakla birlikte, koyu tenli kişilerde de, daha fazla özen ve uygun özellikte lazer cihazları aracılığı ile başarılı sonuçlar almak mümkündür.

Yüz, kollar, bacaklar, koltuk altı, bikini bölgesi başta olmak üzere, vücudun herhangi bir bölgesine uygulanabilir.

Lazer Epilasyon Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kliniğimizde hekimin yapacağı değerlendirme sonucunda lazer epilasyonun uygun olup olmadığına karar verilir. Genel sağlık durumu, varsa hastalık ile ilgili özellikler, kullanılan ilaçlar, olası riskler ve beklentiler değerlendirildikten sonra uygulamalara başlanır.

Lazer epilasyonunun başarılı olabilmesi için tüylerin noktasal olarak görünmesi idealdir. Jilet uygulamasından hemen sonra, ağda uygulamasından 3–4 hafta sonra, tüyler seçilebilir.

Kliniğimizde Long Pulse Nd:YAG özelliğinde “Cool Glide Vantage”(Cutera) ve Diode özelliğinde “MeDioStar” (Asclepion) epilasyon cihazları kullanımaktadır. “Long Pulse Nd:YAG – Cutera Cool Glide Vantage” lazer sistemi ile, uygun güneş koruyucuların kullanılması önerilerek, yaz ya da kış ayrımı olmaksızın, çok esmer ve bronz ciltler dahil olmak üzere, yaz aylarında da epilasyon uygulaması güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

Lazer Epilasyon Uygulaması Nasıl Olur ?

İstenmeyen bir durumla karşılaşmamak açısından, öncelikle lazer koruyucu gözlük takılır.

Uygulama cilt tipine ve tüy yapısına uygun olarak seçilmiş lazer ışığının, soğutucu bir cihaz ve şeffaf jel eşliğinde tatbik edilmesiyle gerçekleştirilir. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışığı seçici olarak kıl köküne gider, orada yoğunlaşıp ısıya dönüşür ve sadece kıl kökünü tahrip eder.

Lazer Epilasyon Esnasında Neler Hissedilir?

Lazer uygulaması sırasında iğne batması/yanma şeklinde hissedilecek rahatsızlık soğutucularla giderilir. Ancak, kişide ağrı eşiği düşük ve hissedilen rahatsızlık yüksek düzeyde ise, uygulamadan 45 dakika önce cilt üzerine uygulanabilecek anestezik krem ve ağızdan alınacak ağrı kesici tablet ile olası rahatsızlığı en aza indirmeye çalışmak yararlı olacaktır. Uygulama esnasında hissedilecek yanmış tüy kokusu normal ve kaçınılmazdır.

Seans süresi, uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne bağlıdır. En küçük bölge olan dudak üstü 4-5 dakika, en büyük bölge olan bacaklar ortalama 60 dakika süre alır.

Lazer Epilasyon Sonrasında Neler Olabilir?

Lazer epilasyon sonrasında herhangi bir ilaç alınmasına gerek yoktur. Ciltte oluşan ve birkaç saat sonra ortadan kalkması beklenen kızarıklık ve kıl foliküllerine uyan noktasal kabarıklıklar olağan tepkilerdir.

Kliniğimizde seans sonrasında uygulanan dermatolojik kremler, nemlendiriciler ve güneş koruyucularla sonuçların mükemmel olması hedeflenmektedir.

Lazer Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Cilt tipine göre 1-2 hafta süreyle, epilasyon yapılan bölgenin doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmaması gereklidir. Uygun güneş koruyucuların 2-3 saatte bir uygulanması güneşin zararlı ışınlarından koruyacaktır.

Uygulamanın yapıldığı gün bedensel egzersizden kaçınılmalıdır, çünkü terleme lazer epilasyon bölgesinde huzursuzluk hissine neden olabilir.

Tedaviye uzun bir süre ara vermek zorunda kalınmadığı sürece, seans aralarında, uygulama bölgesindeki tüyleri kökten alacak ağda, ip, cımbız vb. herhangi bir yöntem uygulanması önerilmez.

Lazer Epilasyon Sonuçları Nelerdir?

Yapılan çalışmalarda, lazer epilasyon uygulanan bölgelerdeki tüy miktarında %90’lara varan oranlarda azalma sağlandığı bildirilmiştir. Cilt tipi, tüy rengi, genetik ve hormonal faktörler gibi pek çok kontrol edilebilen ve edilemeyen nedenlerle, seansların verimi ve sayısı değişebilmektedir. Bazı kişiler çok az sayıda seansla istedikleri sonuca ulaşırken, bazılarında bu sayı artabilmektedir.

Lazer Epilasyona Bağlı Yan Etki ve Komplikasyonlar Nelerdir ?

Deri renginin koyulaşması (hiperpigmentasyon ): Nadir görülen bir durum olup, geçicidir.

Deri renginin açılması (hipopigmentasyon): Bu durum özellikle koyu renk cilde sahip hastalarda görülebilir. Lazer gücünün yüksek kullanılması veya bronz ten üzerinde yapılan uygulamalardan sonra ortaya çıkabilir. Geçici olmakla birlikte bazen aylarca devam edebilir.

Kabuklanma: Nadir ve geçicidir.

Su dolu kabarcık ve yanma: Çok nadir ve geçicidir.

Tüy yapısı değişimi: Bazen yeni tüyler daha koyu renkli gelebilir, ancak daha sonraki uygulamalarda yavaş yavaş yanıt alınmaya başlanır. Özellikle yüz ve boyun bölgesindeki uygulamalarda, ayva tüyü olarak tanımlanan çok ince ve açık renkteki tüylere işlem yapmamak daha uygundur.

Türkiye’de ilk kurulan lazer merkezlerinden birisi olan ve 18 yılı aşkın süredir hizmet veren kliniğimizde, lazer epilasyon uygulanan hastalara, doğru ve etik bulunmadığı için, seans sayısı belirtilmek suretiyle, tüylerden kesin olarak kurtulma vaadinde bulunulmamaktadır. Çünkü uluslararası kabul gören en iyi cihazların kullanılması, deneyim vb. hiçbir gerekçe bu konuda kesin taahhüt için yeterli gerekçe oluşturamaz.

Diğer uygulamalarımıza göz atın

Antiaging / Kırışıklık

Altın Maske

Genç ve güzel bir cilde sahip olmak amacıyla asırlar boyunca saf altın kullanılmıştır; bu antik sırdan günümüzde de yararlanılmaktadır. Saf altın, içerdiği zengin ve özel elementlerin etkisi ile ciltteki kırışıklıklar ve lekelerin giderilmesine, doğal iyileştirici...

Antiaging / Kırışıklık

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling donuk ve cansız görünümlü cildi canlandırmak için uygulanan yöntemlerden birisidir. Ayrıca, ciltteki koyu renkli lekelerin giderilmesi, akne ve akne izlerinin tedavisi için de kullanılır. Kimyasal peelingler yüzeysel, orta ve derin peeling olarak...

Antiaging / Kırışıklık

Elektrokriyoterapi

Akne ve yara izleri, vücut çatlakları, bazı cilt lekeleri çözümlenmesi zor olan problemlerdir. Bu konularla ilgili yıllardır farklı yöntemler geliştirilmiş ve uygulanmıştır: 1- Lazer tedavileri (Er:YAG, Er:Glass, CO2 lazerler ve bu lazerlerin fraksiyonel formları)...

Antiaging / Kırışıklık, Cilt Bakımı

Oksijenterapi

Oksijen, tüm canlı dokularda olduğu gibi, cilt için bir hayat iksiridir. Oksijen yetersiz olduğu zaman cilt sıkılığını kaybeder, yorgun bir görünüm alır, kırışıklık ve erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Canlı, genç görünümlü, pürüzsüz ve yeni bir cilt elde...

Deri Hastalıkları

Vitiligo (Ala Hastalığı)

Ciltteki lokal melanin pigmenti kaybı nedeniyle, düzensiz ve koyu sınırlı, pigmentasyonsuz (pembe-beyaz) alanların gözlendiği bir rahatsızlıktır. Daha çok yüz, dirsek, diz, el, ayak ve genital bölgede görülür. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Koyu tenli kişilerde...

Deri Hastalıkları

Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi sık rastlanan sorunlardandır. Çeşitli nedenlerle saç dökülmesi ortaya çıkabilir. Stres, hormonal değişiklikler (hamilelik, doğum, emzirme, ergenlik süreci vb.), bazı hastalıklar, ilaç tedavileri, yaşlanma, saç bakımında kullanılan bazı maddeler (saç...

Antiaging / Kırışıklık

Thread (İp) ile Yüz Germe

Yaşlanmaya dair ilk değişimleri yüzümüzde hissetmeye başlarız. Geçen zaman cilt-cilt altı yumuşak doku ve kemik dokuda izler bırakmaya başlar. Bağ dokusunun zayıflaması, kolajen ve elastik liflerde azalma, yumuşak dokuda hacim kaybı, bazı dokuların (yağ...

Antiaging / Kırışıklık

Dermaroller

Cilt yenilemede kullanılan ve “microneedling” ismiyle de bilinen bir yöntemdir. Ciltte mikrokanallar açarak etkili olur. Kullanılan aparat üzerinde boyu 0,5mm-2,5mm arasında değişen çelik küçük iğnecikler bulunur. İğneciklerin boyu kişinin ihtiyacına göre...